Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Počet hospitalizovaných s koronavírusom v Portugalsku prudko rastie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V najviac postihnutých oblastiach vrátane Lisabonu ľudia môžu opúšťať svoje domovy iba z opodstatnených dôvodov, a to v čase medzi 23:00 až 5:00 miestneho času.

Lisabon 13. júla (TASR) – Hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 v Portugalsku výrazne pribúda, pričom ich počet v pondelok stúpol na viac ako 700, čo je naviac od marca tohto roku. Informovala o tom v utorok agentúra DPA.

Portugalské úrady hlásili v pondelok 729 hospitalizovaných. Od nedele tak ich počet stúpol o 57.

Počet infikovaných stúpa v Portugalsku už niekoľko týždňov. Za posledných 24 hodín tam v súvislosti s koronavírusom zaznamenali 1782 nových prípadov a osem úmrtí, píše DPA.

Kým pred mesiacom 14-dňová incidencia udávajúca počet infikovaných na 100.000 obyvateľov za 14 dní dosahovala hodnotu 55, v súčasnosti je to vyše 300. Až 90 percent z nových prípadov tvorí vysoko infekčný koronavírusový variant delta, ktorý sa v krajine rýchlo šíri.

Portugalsko pred 10 dňami zaviedlo v snahe obmedziť šírenie nákazy v niektorých regiónoch nočný zákaz vychádzania. V najviac postihnutých oblastiach vrátane Lisabonu ľudia môžu opúšťať svoje domovy iba z opodstatnených dôvodov, a to v čase medzi 23:00 až 5:00 miestneho času. Toto opatrenie sa podľa agentúry DPA v súčasnosti vzťahuje na zhruba štyri milióny ľudí.