Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Portugalská prokuratúra obvinila ministra infraštruktúry

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zadržaný je aj šéf úradu premiéra Diogo Lacerda Machado a predseda miestnej samosprávy v Sinesi, kde sú plánované niektoré zelené projekty.

Lisabon 7. novembra (TASR) - Portugalská prokuratúra v utorok obvinila ministra infraštruktúry Joaa Galambu z korupcie v oblasti energetiky. Policajti prehľadali priestory ministerstva životného prostredia aj úrad predsedu vlády Antónia Costu. Premiér bude podľa prokuratúry taktiež vyšetrovaný. TASR informácie prevzala z agentúry AFP a portugalských novín Público.

Zadržaný je aj šéf úradu premiéra Diogo Lacerda Machado a predseda miestnej samosprávy v Sinesi, kde sú plánované niektoré zelené projekty.

"Potvrdzujeme, že v kancelárii šéfa úradu (premiéra Costu) boli vykonané prehliadky, ale k právnemu procesu sa nevyjadrujeme," vyhlásil úrad predsedu vlády.

Costa sa v utorok stretol aj s prezidentom Portugalska Marcelom Rebelom de Sousom, ani jeden to však zatiaľ nekomentoval.

Vyšetrovanie sa podľa médií týka údajného zaisťovania si výhod za úplatu a korupcie v súvislosti so zelenými projektmi – presnejšie s technológiami využívajúcimi vodík a s ťažbou lítia, ktoré je kľúčové pri výrobe batérií.

Do akcie bolo zapojených približne 140 policajtov.