Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Poruský vojenský veliteľ v okupovanom Berďansku podľahol zraneniam

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Proruské úrady v Berďansku označili výbuch auta za teroristický čin.

Berďansk 7. septembra (TASR) - Veliteľ proruskej vojenskej správy ukrajinského prístavného mesta Berďansk v Záporožskej oblasti na juhovýchode Ukrajiny prišiel o život v dôsledku atentátu, potvrdili predstavitelia proruských úradov. Informovala o tom v utorok agentúra DPA.

"Žiaľ, v nemocnic zomrel. Takéto prípady sa u nás stávajú bežne," uviedol hovorca Vladimir Rogov pre ruskú tlačovú agentúru TASS.

Pod vozidlom veliteľa proruskej vojenskej správy Arťoma Bardina v utorok explodovala výbušnina. Médiá informovali aj o následnej streľbe v centre Berďanska, ktorý leží na pobreží Azovského mora. Bardina previezli do nemocnice vo vážnom stave, kde neskôr zraneniam podľahol.

V uplynulých týždňoch došlo k viacerým atentátom na ukrajinských predstaviteľov, ktorí kolaborovali s ruskými okupačnými úradmi, pripomína DPA.

Proruské úrady v Berďansku označili výbuch auta za teroristický čin.

Správy o útokoch na ukrajinských úradníkov, ktorí podporili ruskú inváziu na Ukrajinu a ktorých Moskva vymenovala do vedenia dočasných úradov na okupovaných územiach, sa v médiách objavujú od začiatku vojny. V poslednom čase ich je však čoraz viac, čo zrejme súvisí aj s avizovanou ofenzívou ukrajinskej armády v Chersonskej oblasti.