Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Poslancom Dumy mesta Krasnogorsk je aj americký majster bojových umení

Ruská Štátna duma, dolná komora parlamentu v Moskve na archívnej snímke. Foto: TASR/AP

Jeffrey Monson vo voľbách do miestnej Dumy kandidoval za vládnu stranu Jednotné Rusko. Ako však dodal, jeho hlavným cieľom je stať sa poslancom Štátnej dumy, dolnej komory ruského parlamentu.

Moskva 11. septembra (TASR) - Rusko-americký majster zmiešaných bojových umení Jeffrey Monson sa v nedeľných voľbách stal poslancom zastupiteľstva v meste Krasnogorsk vzdialenom 25 kilometrov severozápadne od centra Moskvy.

Informoval o tom v utorok spravodajský portál Gazeta.ru, ktorý dodal, že 47-ročný športovec sa stal držiteľom ruského pasu len v júni tohto roka. O svojom želaní zmeniť americké občianstvo na ruské Monson hovoril už v roku 2013. Monson vo voľbách do miestnej Dumy kandidoval za vládnu stranu Jednotné Rusko. Ako však dodal, jeho hlavným cieľom je stať sa poslancom Štátnej dumy, dolnej komory ruského parlamentu.



Po získaní ruského občianstva sa Monson okrem práce trénera v miestnej škole stal aj obchodným partnerom podnikateľa Vladimira Kuťjeva, ktorý je väčšinovým vlastníkom jediného legálneho kasína v Altajskom kraji.

Okrem ruského občianstva je Monson aj čestným občanom samozvanej Luhanskej ľudovej republiky (LĽR) na východe Ukrajiny. V LĽR mu udelili aj medailu za pomoc orgánom ministerstva vnútra. Od roku 2016 je aj čestným občanom Abcházskej republiky.