Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 30. máj 2024Meniny má Ferdinand
< sekcia Zahraničie

Poslanec britských konzervatívcov Blunt oznámil, že ho zadržali

Na archívnej snímke z 29. októbra 2018 poslanec britskej Konzervatívnej strany Crispin Blunt vystupuje s príhovorom počas podujatia. Foto: TASR - AP

Blunt (63) na sociálnej sieti X uviedol, že ho zadržali v stredu a polícia ho dvakrát vypočúvala.

Londýn 26. októbra (TASR) - Poslanec Dolnej snemovne britského parlamentu za Konzervatívnu stranu Crispin Blunt vo štvrtok oznámil, že ho zadržali na základe obvinení zo znásilnenia. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Blunt (63) na sociálnej sieti X uviedol, že ho zadržali v stredu a polícia ho dvakrát vypočúvala.

Blunt je členom Dolnej snemovne od roku 1997 a v rokoch 2010-12 bol štátnym tajomníkom na ministerstve spravodlivosti. Polícia ho podľa jeho slov po prvý raz vypočúvala pred tromi týždňami, keď vyjadril znepokojenie nad anonymným vydieračstvom.

Druhýkrát ho vypočúvali vo štvrtok a následne ho zadržali. Podľa jeho slov to nebolo potrebné, pretože je pripravený plne spolupracovať pri vyšetrovaní. Blunt vyjadril presvedčenie, že toto vyšetrovanie sa skončí bez vznesenia obžaloby.

"Nemám v úmysle oznámiť nič viac k tejto záležitosti, až kým polícia nedokončí svoje vyšetrovanie," povedal.

Polícia v grófstve Surrey oznámila, že v stredu ráno v meste Hornley zatkla muža na základe podozrení zo znásilnenia a prechovávania látok, ktoré podliehajú kontrole. Hovorca polície uviedol, že túto osobu prepustili na základe kaucie. Vyšetrovanie pokračuje.

Konzervatívna strana Bluntovi po oznámení zadržania dočasne pozastavila členstvo, až kým polícia neukončí vyšetrovanie. V parlamente v súčasnosti pôsobí ako nezaradený poslanec.