Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

POŽIAR BYTOVKY: Traja ľudia zahynuli, ďalší sú v kritickom stave

Hasiči kráčajú pred obytnou budovou, v ktorej zúril požiar, v nemeckom Düsseldorfe vo štvrtok 16. mája 2024. Foto: TASR/AP

Kým na miesto dorazili záchranné zložky, stánok na prízemí bol už celý v plameňoch a oheň sa dostal aj na prvé poschodie bytovky. Hospitalizovať museli až 16 ľudí. Príčinu požiaru zatiaľ nepoznajú.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Düsseldorf 16. mája (TASR) - Pri požiari obytného domu v nemeckom Düsseldorfe zahynuli v noci zo stredy na štvrtok traja ľudia, ďalší dvaja sú v kritickom stave. TASR o tom informuje na základe agentúry DPA.

Požiar vypukol v kiosku v jednom z obytných domov, uviedli tamojší hasiči. Kým na miesto dorazili záchranné zložky, stánok na prízemí bol už celý v plameňoch a oheň sa dostal aj na prvé poschodie bytovky. Hospitalizovať museli až 16 ľudí. Príčinu požiaru zatiaľ nepoznajú.

Pri akcii zasahovalo viac ako 100 hasičov, ktorí na mieste poskytli pomoc približne 70 ľuďom. Hovorca polície vo štvrtok ráno uviedol, že prebieha vyšetrovanie s cieľom objasniť, či bol požiar nehodou, alebo ho spôsobila napríklad technická porucha. Pokračujú aj pokusy o identifikáciu zosnulých.

V súčasnosti prebiehajú na budove ďalšie bezpečnostné opatrenia a očakáva sa, že hasiči budú v akcii ešte niekoľko hodín.