Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Požiar covidového oddelenia v Maďarsku spôsobil fajčiaci pacient

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pacientov umiestnili v iných oddelených priestoroch nemocnice. Pri požiari začal horieť aj stan postavený pod oknom horiacej izby.

Budapešť 5. apríla (TASR) - Požiar v nemocnici v maďarskom meste Hatvan, pre ktorý museli v nedeľu evakuovať 23 ľudí z 28-miestneho oddelenia vyhradeného pre pacientov s ochorením COVID-19, spôsobil fajčiaci pacient, informovala komerčná televízia TV2.

Podľa riaditeľky nemocnice Évy Stankovicsovej evakuovaní pacienti neutrpeli ďalšie poškodenia zdravia. Izba, v ktorej si pacient napriek zákazu fajčenia zapálil, úplne vyhorela.

V Nemocnici Alberta Schweitzera - v meste vzdialenom 60 kilometrov severovýchodne od Budapešti - horelo zariadenie jednej z izieb na prvom poschodí. Požiarnici evakuovali tri izby, v ktorých ležali chorí, pričom nešlo o jednotku intenzívnej starostlivosti, zdôraznila hovorkyňa nemocnice Krisztina Zelniková.

Pacientov umiestnili v iných oddelených priestoroch nemocnice. Pri požiari začal horieť aj stan postavený pod oknom horiacej izby.

Do zásahu nasadili 22 hasičov so siedmimi vozidlami z Hatvanu, Gyöngyösu a z Aszódu. Nikto nebol zranený, v starostlivosti o chorých a vo fungovaní nemocnice nevznikli vážnejšie ťažkosti, uviedla v nedeľu Zelniková.

spravodajca TASR Ladislav Vallach