Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Požiar na diskotéke v Novom Sade spôsobil zrejme skrat za tribúnou

Traja mladí muži a tri ženy vo veku od 21 do 29 rokov sa zrejme udusili dymom po tom, ako ich oheň uväznil na toaletách.

Belehrad 2. apríla (TASR) - Príčinou požiaru na diskotéke v severosrbskom meste Nový Sad, ktorý si v noci na nedeľu vyžiadal šesť obetí, bol pravdepodobne skrat káblov pod tribúnou. Informoval dnes o tom belehradský denník Večernje Novosti s odvolaním sa na náčelníka novosadského odboru pre mimoriadne situácie Boška Pilipoviča.

Samospráva v Novom Sade vyhlásila trojdňový smútok, ktorý potrvá od dnes do stredy. Srbská štátna televízia RTS medzitým citovala náčelníka odboru srbského rezortu vnútra pre mimoriadne situácie Ivana Zareva, ktorý upozornil, že v prípade, keby bolo na diskotéke v čase požiaru menej ľudí, neboli by ani obete. "Na jednom malom priestore sme mali veľký počet ľudí," upozornil.

Traja mladí muži a tri ženy vo veku od 21 do 29 rokov sa zrejme udusili dymom po tom, ako ich oheň uväznil na toaletách. Na diskotéke bolo v čase tragédie približne 350 ľudí.

Podľa belehradského denníka Kurir vypukol požiar za tribúnou a sála sa v priebehu 20 sekúnd naplnila dymom. Členovia ochranky hasili oheň ľadom a pivom - neboli totiž k dispozícii hasiace prístroje, dodal denník.