Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Požiar v Kambodži: Oheň poškodil kráľovskú rezidenciu

Na fotografii sa miestne úrady pokúšajú uhasiť požiar v Royal Residence v Siem Reap, Kambodža, v nedeľu 12. marca 2023. Foto: TASR/AP

Oheň sa rozhorel v noci na pondelok v meste Siem Reap a poškodil strechu jednej z menších budov kráľovskej rezidencie.

Phnom Penh 13. marca (TASR) - Požiar poškodil časť víkendového sídla kambodžského kráľa Norodoma Sihamoniho, ktoré sa nachádza v blízkosti posvätného chrámového komplexu Angkor Vat. Pri požiari sa nikto nezranil. V pondelok o tom informovali miestni predstavitelia. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Oheň sa rozhorel v noci na pondelok v meste Siem Reap a poškodil strechu jednej z menších budov kráľovskej rezidencie. Šesťdesiatdeväťročný panovník sa v tom čase nachádzal v Pekingu na pravidelných lekárskych vyšetreniach.

Podľa vládnych predstaviteľov si požiar nevyžiadal obete ani zranených. Jeho príčinou bolo s najväčšou pravdepodobnosťou zlyhanie elektrickej siete.

Víkendová rezidencia kambodžského kráľa sa nachádza v meste Siem Reap, ktoré je slávne aj pre svoj stáročný posvätný chrámový komplex Angkor Vat. Tento komplex je zároveň významným archeologickým náleziskom a jednou z najväčších turistických atrakcií v Kambodži.