Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Požiar skladov na juhozápade Nemecka spôsobil miliónové škody

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Požiar spozoroval majiteľ jedného zo skladov a svojpomocne sa ho pokúsil uhasiť, jeho snaha však bola márna.

Berlín 17. apríl (TASR) – Požiar dvoch skladov v obci Keltern na juhozápade Nemecka spôsobil v utorok škody za niekoľko miliónov eur. TASR informuje na základe správy agentúry DPA.

Požiar spozoroval majiteľ jedného zo skladov a svojpomocne sa ho pokúsil uhasiť, jeho snaha však bola márna. Keď na miesto požiaru dorazili prvé zásahové vozidlá, oheň sa už stihol rozšíriť na susedný sklad.

Na miesto dorazili hasiči, polícia, záchranári z Červeného kríža a pracovníci nemeckej Spolkovej agentúry pre technickú pomoc (THW). Celkovo sa do boja proti požiaru zapojilo približne 50 vozidiel a 400 osôb, plamene však napriek tomu pohltili množstvo obytných prívesov, traktorov a iných poľnohospodárskych strojov a náradia, uviedla polícia.

Plamene okrem toho zničili aj takmer 2000 balíkov sena, hasičom sa ich však podarilo uhasiť skôr, ako sa rozšírili na tretí sklad.

Keltern sa nachádza v blízkosti mesta Pforzheim v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko neďaleko štátnej hranice s Francúzskom.