Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Požiar spôsobil veľké meškania vlakov medzi Florenciou a Rímom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vlaky meškali aj štyri hodiny, pričom vyše 40 spojov úplne zrušili, informovala talianska štátna železničná spoločnosť RFI.

Rím 22. júla (TASR) - Veľké meškania vlakov a chaos na jednom z hlavných železničných spojení v Taliansku spôsobil v pondelok požiar, ku ktorému došlo v riadiacej jednotke vysokorýchlostných vlakov v Rovezzane na predmestí Florencie.

V dôsledku požiaru bolo od 05.00 h do 08.00 h úplne prerušené vysokorýchlostné vlakové spojenie medzi Florenciou a Rímom, spájajúce sever s juhom Talianska. Na železničných staniciach na tejto trase uviazli tisíce cestujúcich, píše agentúra DPA.

Vlaky meškali aj štyri hodiny, pričom vyše 40 spojov úplne zrušili, informovala talianska štátna železničná spoločnosť RFI. Tá predpokladá, že požiar spôsobil podpaľač. RFI varovala, že aj keď vlaky už premávajú, komplikácie v železničnej doprave je možné očakávať aj po zvyšok dňa.

Ďalšie meškania a komplikácie s dopravou môžu cestujúci v Taliansku očakávať už túto stredu. Odborové hnutia totiž na tento deň vyzvali na štrajky zamestnancov verejnej dopravy, taxislužieb, požičovní áut i trajektov.