Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

V chemickom závode na juhu Ruska vypukol požiar

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Agentúra Interfax informovala, že hlavnou činnosťou kombinátu Kamenskij je výroba zbraní a streliva.

Moskva 30. júla (TASR) - Najmenej jednu obeť a šiestich vážne zranených si vyžiadal požiar, ktorý vypukol v chemickom závode v Rostovskej oblasti na juhu Ruska. Informoval o tom v piatok spravodajský web Novaja gazeta (NG).

K incidentu v meste Kamensk-Šachtinskij došlo vo štvrtok okolo 20.00 h miestneho času. V objekte, kde začalo horieť, sa aktivovali hasiace systémy. Príslušné úrady veľmi rýchlo informovali verejnosť, že pri požiari sa do ovzdušia neuvoľnili žiadne škodlivé látky.

Príčiny požiaru sa vyšetrujú, pričom vládnu vyšetrovaciu komisiu vedie Dmitrij Kapranov z ministerstva obchodu a priemyslu, ktorý je riaditeľom odboru pre konvenčné zbrane, muníciu a špeciálnu chémiu, dodala NG.

Agentúra Interfax informovala, že hlavnou činnosťou kombinátu Kamenskij je výroba zbraní a streliva.

Na oficiálnej webovej stránke kombinátu sa podľa NG píše, že sa tam vyrábajú "najdôležitejšie chemické výrobky na riešenie problémov národného významu a posilnenie obranyschopnosti krajiny". Jediným vlastníkom podniku je ruské ministerstvo priemyslu a obchodu.

Interfax s odvolaním sa na informovaný zdroj uviedol, že požiar vypukol, pretože pracovníci v závode pri manipulácii s "chemickými činidlami" porušovali bezpečnostné pravidlá.

Vážne zranenia pri požiari utrpelo sedem osôb, ktoré boli hospitalizované.

Lekári u šiestich z nich konštatovali popáleniny na 100 percentách tela, jedna osoba mala popálených 80 percent povrchu tela. Jeden zo zranených medzičasom zomrel, stav zvyšných šiestich je podľa lekárov kritický.