Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Požiar v nemeckom Národnom parku Harz sa ďalej šíri

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

S ohňom bojovalo päť vrtuľníkov a viac než 300 príslušníkov pohotovostných služieb. Požiarom postihnuté územie zabezpečovalo približne 50 policajtov.

Magdeburg 4. septembra (TASR) - Požiar pod horou Blocksberg v Národnom parku Harz na severe Nemecka sa v noci na nedeľu naďalej šíril a zasiahol už plochu 62 hektárov, informovali nemecké vládne zdroje. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

S ohňom bojovalo päť vrtuľníkov a viac než 300 príslušníkov pohotovostných služieb. Požiarom postihnuté územie zabezpečovalo približne 50 policajtov. Oblasť v okolí hory Blocksberg je teraz pre turistov i návštevníkov uzavretá, spresnila hovorkyňa neďalekého mesta Werigerode.

Neďaleká obec Schierke nebola bezprostredne ohrozená, uviedli úrady. V dôsledku požiaru nepremáva ani malá železnica vedúca na horu Blocksberg.

Požiar spozorovali v sobotu popoludní pozdĺž Goethewegu, jednej z najobľúbenejších turistických chodníkov v národnom parku Harz, spresňuje DPA.

Hora Blocksberg, taktiež známa pod názvom Brocken, je najvyšším vrcholom severného Nemecka a je vysoká 1141 metrov. Hora zohráva významnú úlohu v nemeckom foklóre a ľudových rozprávkach.