Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Požiar v opatrovateľskom dome bol pravdepodobne založený úmyselne

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vyšetrovatelia zisťujú možný motív duševne chorej ženy. Podozrivá je s vážnymi zraneniami hospitalizovaná na špeciálnej klinike.

Berlín 18. januára (TASR) - Utorkový požiar v domove pre ľudí s psychickými problémami v meste Reutlingen na juhozápade Nemecka, ktorý si vyžiadal najmenej tri obete, pravdepodobne úmyselne založila jedna z jeho obyvateliek. V stredu to uviedla miestna polícia, informuje TASR podľa správy agentúry AP.

Požiar vypukol v utorok večer na druhom poschodí budovy. Dvaja muži vo veku 73 a 88 rokov a 53-ročná žena sa podľa záchranárov udusili dymom, napísala agentúra DPA. Pri požiari sa zranilo 12 ľudí.

Polícia uviedla, že 57-ročnú ženu, ktorá pri požiari utrpela vážne zranenia, vyšetrujú pre podozrenia z troch vrážd a 11 pokusov o vraždu. Podľa predbežných zistení požiar v utorok večer vypukol práve v izbe podozrivej, ktorá ho mohla založiť úmyselne, oznámila polícia a prokuratúra.

Dodali, že vyšetrovatelia zisťujú možný motív duševne chorej ženy. Podozrivá je s vážnymi zraneniami hospitalizovaná na špeciálnej klinike.