Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Požiar v provincii Zaragoza v noci zosilnel, viacero obcí evakuovali

Susedia stoja neďaleko lesného požiaru v Anon de Moncayo v Španielsku v sobotu 13. augusta 2022. Veľký lesný požiar na severovýchode Španielska cez noc rýchlo narástol a horí mimo kontroly. Foto: TASR/AP

Tento požiar vypukol v sobotu v provincii Zaragoza v španielskom autonómnom spoločenstve Aragónsko a rozšíril sa na plochu s obvodom 50 kilometrov.

Madrid 14. augusta (TASR) - Rozsiahly lesný požiar na severovýchode Španielska v noci na nedeľu zosilnej a vyžiadal si evakuáciu obyvateľov viacerých obcí v provincii Zaragoza. TASR správu prevzala z agentúry AP a webovej stránky televízie RTVE.

Tento požiar vypukol v sobotu v provincii Zaragoza v španielskom autonómnom spoločenstve Aragónsko a rozšíril sa na plochu s obvodom 50 kilometrov. Vyhliadky na uhasenie ohňa podľa hasičov závisia od počasia. V oblasti predpovedajú vietor s rýchlosťou v nárazoch až 60 kilometrov za hodinu, píše AP.

Predseda vlády Aragónska Javier Lambán uviedol, že experti situáciu označili za kritickú. "Prioritou je zachrániť ľudí a vyhnúť sa stratám na životoch," napísal na sociálnej sieti a dodal, že sa postihnutú oblasť chystá navštíviť.

Na hasení požiaru podľa RTVE pracuje 300 hasičov vrátane posíl z okolitých autonómnych spoločenstiev.