Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Požiar v Rostove spôsobil elektrický skrat, uviedol gubernátor

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Na záberoch z miesta výbuchu bolo vidieť, ako z budovy stúpa k oblohe dym.

Moskva 16. marca (TASR) - Výbuchy v budove ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) v Rostove nad Donom vo štvrtok spôsobil elektrický skrat, vyhlásil gubernátor Rostovskej oblasti Vasilij Golubev. Informoval o tom portál americkej televízie CNN.

Na záberoch z miesta výbuchu bolo vidieť, ako z budovy stúpa k oblohe dym.

"Zistilo sa, že príčinou požiaru bol elektrický skrat v elektroinštalácii vo vnútri budovy. Šírenie plameňov spôsobilo výbuchy zásobníkov s palivom a mazivom," uviedol Golubev. "Požiar sa rozšíril na ploche 800 štvorcových metrov, čo viedlo k zrúteniu dvoch múrov," doplnil.

Golubev informoval, že jednu obeť hospitalizovali s miernymi zraneniami. Portál britskej televízie Sky News neskôr napísal, že zahynula jedna osoba a dve ďalšie utrpeli zranenia.

Na sociálnych sieťach sa šírilo video veľkého požiaru v Rostove, CNN pomocou geolokácie určila, že ide o budovu ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB).

Rostov nad Donom leží približne 30 kilometrov od pobrežia Azovského mora a 100 kilometrov od ukrajinskej hranice.

Podľa Ukrajiny je obrovský požiar v budove FSB znakom "veľkého vnútorného konfliktu".

Poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak na Twitteri uviedol, že požiar "jasne naznačuje, že je to prejav paniky, slabnutia mocenskej kontroly a prechodu Ruskej federácie k veľkému vnútornému konfliktu".

Napísal tiež, že Ukrajina sa od incidentu dištancuje a "nezasahovala" tam.