Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Požiar zachvátil mrakodrap v meste Šardžá

Mrakodrap Abbco Tower v meste Šardžá v Spojených arabských emirátoch (SAE) zachvátil v utorok neskoro večer rozsiahly požiar. Foto: TASR/AP

Desiatky privolaných hasičov sa 48-podlažnú obytnú budovu pokúšali uhasiť pomocou hasiacich vozidiel i dronov, uviedol miestny novinár, na ktorého sa odvoláva stanica BBC.

Šardžá 5. mája (TASR) - Mrakodrap Abbco Tower v meste Šardžá v Spojených arabských emirátoch (SAE) zachvátil v utorok neskoro večer rozsiahly požiar, ktorého príčina nebola bezprostredne známa. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

Desiatky privolaných hasičov sa 48-podlažnú obytnú budovu pokúšali uhasiť pomocou hasiacich vozidiel i dronov, uviedol miestny novinár, na ktorého sa odvoláva stanica BBC. Momentálne už podľa neho budovu ochladzujú.

Z miesta bezprostredne nehlásili žiadne obete na životoch ani zranených. Známa dosiaľ nie je ani príčina vypuknutia požiaru, ku ktorému boli hasiči privolaní krátko po 21.00 h miestneho času (19.00 h SELČ).

Podľa denníka Khaleej Times bolo v dôsledku požiaru preventívne evakuovaných aj prinajmenšom päť okolitých budov.

V Spojených arabských emirátoch došlo v ostatných rokoch k viacerým požiarom vo výškových budovách. Podľa stavebných a bezpečnostných expertov bolo často na vine opláštenie takýchto budov, ktoré je tam v mnohých prípadoch vyrobené z vysoko horľavých materiálov.