Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Prahe-Ruzyni sa zrazil autobus s kamiónom, vyše dvadsať zranených

Autobus Student Agency. Ilustračná foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

V autobuse sa nenachádzali nijakí Slováci. Príčinu nehody zatiaľ polícia nestanovila.

Praha 9. mája (TASR) - Viac ako 20 ľudí utrpelo dnes zranenia pri zrážke autobusu s kamiónom v blízkosti druhého terminálu Letiska Václava Havla v Prahe-Ruzyni, oznámil spravodajský server iDNES.cz.

Podľa Petra Suska z tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR sa v autobuse nenachádzali žiadni Slováci.

Jednu ženu, ktorá cestovala na prednom sedadle autobusu, museli vyslobodzovať hasiči.

Ku kolízii kamiónu a autobusu spoločnosti Student Agency došlo na rýchlostnej ceste R7 pri odbočke na Ruzyň. Polícia následne musela uzavrieť oba cestné pruhy v smere do centra Prahy, čo spôsobilo dlhé kolóny vozidiel.

Zdravotníci ošetrili 21, prevažne len ľahšie zranených cestujúcich, ktorých následne previezli na vyšetrenia do nemocníc. Ťažko zranenú ženu transportovali do nemocnice vrtuľníkom.

Na mieste zasahovali aj psychológovia, ktorí sa snažili zabrániť davovej psychóze medzi cestujúcimi. Okrem iných poskytli pomoc aj dvom deťom.

Polícia zatiaľ nestanovila príčinu nehody. Podľa spoločnosti Student Agency ju spôsobilo osobné auto, ktoré bez poskytnutia prednosti v jazde vošlo do jazdnej dráhy kamiónu idúcemu pred autobusom.