Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Pravica v Izraeli chce pokračovať v reforme justície, zvoláva aktivist

Izraelčania protestujú proti vládnemu návrhu súdnej reformy izraelského premiéra Benjamina Netanjahua v Tel Avive 27. marca 2023. Foto: TASR/AP

Nesmieme akceptovať situáciu, v ktorej existujú ľudia, ktorých hlas sa nepočíta, upozornil poslanec Rotman a vyzval svojich priaznivcov na protest.

Jeruzalem 27. marca (TASR) - Pravicové politické zoskupenia v Izraeli v pondelok vyzvali svojich priaznivcov, aby podvečer prišli pred sídlo parlamentu v Jeruzaleme a vyjadrili podporu vládou presadzovanej reforme súdnictva. Informoval o tom v pondelok spravodajský web i24, z ktorého cituje agentúra TASR.

Poslanec vládnej strany Náboženský sionizmus Simcha Rotman, ktorý je jedným z predkladateľov kontroverznej justičnej reformy, vyzval v pondelok svojich priaznivcov, aby vyšli do ulíc protestovať, keďže sa očakáva, že premiér Benjamin Netanjahu vyzve na zastavenie schvaľovania kontroverznej reformy.

"Voľby nebudú ukradnuté!" napísal Rotman na Twitteri. "Ľudia požadujú radikálnu revíziu justičného systému," dodal.

"Nesmieme akceptovať situáciu, v ktorej existujú ľudia, ktorých hlas sa nepočíta," upozornil Rotman a vyzval svojich priaznivcov na protest.

Účasť na Rotmanom zvolávanom zhromaždení prisľúbila aj skupina krajne pravicových priaznivcov futbalového tímu Bejtar Jeruzalem, ktorá je známa pod menom La Familia, dodal TOI s tým, že aktivisti La Familie sú známi rasistickou rétorikou a vyvolávaním násilností.