Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Pre národný štrajk zamestnancov v Grécku obmedzili aerolínie i metro

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

V dôsledku 24-hodinového štrajku, ktorý zorganizovali odborové zväzy zo štátneho i súkromného sektora, sa očakáva, že v Grécku budú prerušené viaceré služby, ako aj doprava vo väčších mestách.

Atény 8. novembra (TASR) - Grécka letecká spoločnosť Aegean Airlines (Aeroporia Egeu) oznámila, že v stredu zrušila či pozmenila viacero vnútroštátnych i medzinárodných leteckých spojení. Jej zamestnanci a leteckí kontrolóri sa totiž zúčastňujú na celoštátnom generálnom štrajku. TASR správu prevzala z agentúry AP.

V dôsledku 24-hodinového štrajku, ktorý zorganizovali odborové zväzy zo štátneho i súkromného sektora, sa očakáva, že v Grécku budú prerušené viaceré služby, ako aj doprava vo väčších mestách. Odbory žiadajú zvýšenie minimálnej mzdy, ktorá sa v Grécku momentálne pohybuje na úrovni 700 eur.

"Naši pracovníci bojujú proti zvyšovaniu cien, ktoré obmedzuje domácnosti i obyvateľov," uviedla tamojšia odborová konfederácia ADEDY.

Spoločnosť Aegean Airlines spolu so svojou dcérskou firmou Olympic Air (Olympiakes Aerogrammes) zrušila v stredu 50 vnútroštátnych letov a zmenila časy odletov približne 40 medzinárodným letom.

Obmedzeniam sa nevyhlo ani hlavné mesto Atény. Tamojšie metro bude premávať len šesť hodín a v prevádzke nebudú ani taxislužby. Aj trajekty medzi gréckymi ostrovmi zostanú ukotvené v prístavoch.