Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Pre šírenie koronavírusu Kalifornia nariadila zavrieť vačšinu barov

Informačná tabuľa, ktorá upozorňuje návštevníkov o povinnosti nosenia ochranného rúška, dezinfekcie rúk a dodržiavania sociálnej vzdialenosti v kalifornskom meste San Francisco vo štvrtok 18. júna 2020. Foto: TASR/AP

Podľa periodika Gazzetta dello Sport sa na tréningu zúčastnili aj víťazka celkového hodnotenia Svetového pohára v uplynulej sezóne Federica Brignoneová

Los Angeles 28. júna (TASR) - Bary v americkom meste Los Angeles a ďalších šiestich okresoch štátu Kalifornia zostanú v nedeľu znova zavreté. Príslušné nariadenie vydal guvernér Gavin Newsom vzhľadom na nárast šírenia koronavírusu nového typu vyvolávajúceho chorobu COVID-19.

Ako informovala agentúra AFP, bary musia zostať zavreté v okresoch Fresno, Imperial, Kern, Kings, Los Angeles, San Joaquin a Tulare. Žije tam asi 13,5 milióna ľudí, čo predstavuje zhruba jednu tretinu obyvateľov Kalifornie.

Bary v Kalifornii sa mohli znovu otvoriť od 12. júna, pričom konečné rozhodnutie bolo ponechané miestnym orgánom. Bary v Los Angeles, druhom najväčšom meste v USA, boli otvorené od 19. júna.

Počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom už v Spojených štátoch presiahol 2,5 milióna. Vyplýva to z najnovších údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa so sídlom v Baltimore, o ktorých v nedeľu ráno informovala agentúra AFP. Úmrtí nateraz v USA evidujú vyše 125.000.

Nárast počtu nových prípadov nákazy pritom zaznamenáva vyše polovica všetkých amerických štátov, predovšetkým na juhu a západe USA.