Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Pre šíriaci sa požiar na severe Kalifornie evakuovali tisíce ľudí

Na snímke z kamery požiare v Kalifornii. Foto: TASR/AP

Podľa miestneho hasičského zboru pri požiari, ktorý sa šíri v okrese Siskiyou, utrpelo zranenia niekoľko ľudí.

Los Angeles 3. septembra (TASR) - Tisícom ľudí na severe amerického štátu Kalifornia nariadili v piatok úrady evakuáciu pre rýchlo sa šíriaci lesný požiar, ktorý zničil už viacero domov. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AP a AFP.

Podľa miestneho hasičského zboru pri požiari, ktorý sa šíri v okrese Siskiyou, utrpelo zranenia niekoľko ľudí. Hovorkyňa hasičov Suzi Bradyová uviedla, že niekoľko ľudí bolo prevezených do nemocnice, avšak o rozsahu ich zranení nemá bližšie informácie.

Výzva na evakuáciu sa týka približne 7500 obyvateľov. Povinná evakuácia bola vyhlásená v mestečkách Weed, Lake Shastina a Edgewood.

Bradyová tiež varovala, že požiar, ktorý dostal názov Mall Fire, sa v dôsledku poveternostných podmienok v súčasnosti "nebezpečne rýchlo šíri".

Mall Fire vypukol na pozemku drevárskeho závodu Roseburg Forest Products v mestečku Weed. Situáciu v súčasnosti zhoršuje extrémne teplé počasie, keďže teplota vzduchu v niektorých častiach okresu Siskiyou dosahuje až 38 stupňov Celzia.

Okres Siskiyou na severe Kalifornie pokrývajú z veľkej časti lesy. Ide o relatívne málo obývaný región, ktorý v posledných rokoch postihujú lesné požiare. V roku 2014 zhorelo pri takomto požiari v mestečku Weed, v ktorom žije necelých 3000 obyvateľov, vyše 150 budov.