Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Pred Dňom vďakyvzdania pribudlo v USA 2400 nových úmrtí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vláda Američanov vyzvala, aby v súvislosti s oslavami sviatku Dňa vďakyvzdania necestovali a oslavovali len s ľuďmi, s ktorými žijú v spoločnej domácnosti.

Washington 26. novembra (TASR) - V Spojených štátoch pribudlo v stredu vyše 2400 úmrtí súvisiacich s novým koronavírusom, čo je podľa údajov baltimorskej Univerzity Johnsa Hopkinsa (JHU) najvyšší denný prírastok za posledných šesť mesiacov. Informovala o tom agentúra AFP s tým, že k takémuto vysokému počtu úmrtí došlo práve na začiatku osláv spojených s Dňom vďakyvzdania, ktorý pripadá na štvrtok.

V USA dosiaľ zaznamenali celkovo 262.090 úmrtí súvisiacich s novým koronavírusom, z toho 2439 ich pribudlo za stredu. JHU v stredu taktiež informovala o vyše 200.000 nových prípadoch nákazy, ktorých v USA od začiatku pandémie zaznamenali podľa údajov tejto univerzity už takmer 12,8 milióna.

Vláda Američanov vyzvala, aby v súvislosti s oslavami sviatku Dňa vďakyvzdania necestovali a oslavovali len s ľuďmi, s ktorými žijú v spoločnej domácnosti. Fotky preplnených amerických letísk, ktoré však v ostatných dňoch zaplavili sociálne siete, podnietili obavy, že ľudia tieto odporúčania neberú príliš vážne.

Neskoro večer pred Dňom vďakyvzdania však bola premávka značne slabšia, uvádza AFP. Agentúra v tejto súvislosti zmieňuje mesto Los Angeles, kde úrady aj cestujúci hovorili až o desivom tichu porovnávajúc premávku s predošlými rokmi.