Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Pred koncom ruského prímeria hlásili na Ukrajine viacero výbuchov

Ilusračná snímka. Foto: TASR/AP

Výbuchy bolo v sobotu večer počuť aj na okrajoch mesta Záporožie, uviedol podľa CNN tajomník mestskej rady Anatolij Kurtev.

Kyjev 8. januára (TASR) – Krátko pred sobotňajšou polnocou, koncom Ruskom vyhláseného prímeria počas pravoslávnych Vianoc, boli na Ukrajine hlásené viaceré výbuchy. Informovala o tom televízia CNN, od ktorej TASR informácie prevzala.

Novinári CNN v meste Kramatorsk v Doneckej oblasti počuli neskoro večer najmenej sedem explózií po tom, ako zazneli sirény leteckého poplachu.

Výbuchy sa začali po 23.00 h miestneho času, hodinu pred tým, ako sa malo skončiť Ruskom vyhlásené prímerie. Zastavenie paľby, ktoré oznámil ruský prezident Vladimir Putin a ktoré ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odmietol ako cynický trik, malo trvať 36 hodín od piatkového poludnia.

V Charkovskej oblasti zahynul jeden človek po vystrelení dvoch rakiet na mesto Merefa, oznámil v sobotu predstaviteľ oblastnej vojenskej správy.

Výbuchy bolo v sobotu večer počuť aj na okrajoch mesta Záporožie, uviedol podľa CNN tajomník mestskej rady Anatolij Kurtev.