Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Predjordánsku ortodoxnú židovskú osadu uzatvoria. Dôvodom koronavírus

Na archívnej snímke osada v Predjordánsku, v blízkosti izraelského Jeruzalemu. Foto: TASR/AP

Za posledný týždeň v osade Bejtar Ilit s 55.000 obyvateľmi zaznamenali 150 nových prípadov nákazy koronavírusom.

Tel Aviv 8. júla (TASR) - Židovskú osadu Bejtar Ilit na západnom brehu Jordánu na týždeň uzatvoria po prudkom náraste počtu nakazených novým koronavírusom. Informovala o tom v stredu agentúra DPA.

Izraelská vláda vyhlásila osadu Bejtar Ilit, obývanú prevažne ultraortodoxnými židovskými osadníkmi, za zónu s obmedzeným prístupom. Opatrenie bude platiť sedem dní od stredajšieho popoludnia.

"Vstup do a odchod z tohto územia, ako aj pohyb a podnikanie v rámci neho budú obmedzené," píše sa v utorkovom spoločnom stanovisku úradu izraelského premiéra a ministerstva zdravotníctva.

Za posledný týždeň v osade Bejtar Ilit s 55.000 obyvateľmi zaznamenali 150 nových prípadov nákazy koronavírusom. Podľa izraelského ministerstva zdravotníctva ide vzhľadom na počet obyvateľov o vysoké číslo. V meste aktuálne evidujú 240 aktívnych prípadov nákazy.

Izrael doposiaľ zaznamenal 32.222 prípadov nákazy, zomrelo však len 342 ľudí. V posledných týždňoch sa počet infikovaných v krajine opäť výrazne zvyšuje. Minulý týždeň tam zaznamenali rekordný denný prírastok, viac ako 1100 nových prípadov.