Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Predseda Konferencie biskupov vyjadril sústrasť po tragédii v Bohumíne

Na archívnej snímke bratislavský arcibiskup - metropolita Stanislav Zvolenský. Foto: TASR/Martin Baumann

Uviedol, že veriaci by mali prijať za svoju výzvu biskupov ostravsko-opavskej diecézy Františka Václava Lobkowicza a Martina Davida, ktorí prosia veriacich, aby sa modlili za obete a pozostalých.

Bratislava 9. augusta (TASR) – Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Stanislav Zvolenský vyjadril sústrasť v súvislosti s tragickými následkami požiaru v českom meste Bohumín, pri ktorom v sobotu (8. 8.) zahynulo 11 osôb, medzi nimi aj deti. Informuje o tom KBS na svojom webe.

"Zverujem duše zosnulých Božiemu milosrdenstvu a vyjadrujem hlbokú sústrasť ich rodinám. Ďakujem všetkým záchranárom a tým, ktorí sa zapojili do pomoci ľuďom, čo prišli o svoje príbytky," povedal arcibiskup Zvolenský. Zároveň dodal, že veriaci by mali prijať za svoju výzvu biskupov ostravsko-opavskej diecézy Františka Václava Lobkowicza a Martina Davida, ktorí prosia veriacich, aby sa modlili za obete a pozostalých.

Požiar panelového domu v meste Bohumín si v sobotu vyžiadal 11 životov. Medzi obeťami sú aj tri deti. Zranenia utrpelo ďalších desať ľudí.