Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Predstaviteľ ruskej okupačnej správy zomrel po pokuse o atentát

Na archívnej snímke z 20. marca 2022 ľudia držia ukrajinskú vlajku s nápisom: "Cherson je Ukrajina" počas zhromaždenia proti ruskej okupácii v Chersone na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Od začiatku ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajine bolo zaznamenaných už niekoľko pokusov o atentát na Moskvou dosadených predstaviteľov ukrajinských oblastí.

Cherson 7. augusta (TASR) - Predstaviteľ ruskej okupačnej správy v Chersonskej oblasti na Ukrajine Vitalij Hura po sobotňajšom pokuse o atentát na jeho osobu zomrel. TASR správu prevzala od agentúry AFP, ktorá o tom informovala v nedeľu.

Hura bol námestníkom šéfa ruskej okupačnej správy v meste Nova Kachovka a "podľahol svojim zraneniam", napísala na sociálnej sieti Telegram miestna predstaviteľka Katerina Gubarevová.

Na Guru zaútočili v sobotu ráno v jeho dome a spôsobili mu ťažké strelné zranenia, v dôsledku ktorých bol v kritickom stave, povedal zdroj z Ruskom podporovanej správy agentúre TASS.

Nova Kachovka sa nachádza približne 80 kilometrov východne od mesta Cherson, pripomína AFP.Od začiatku ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajine bolo zaznamenaných už niekoľko pokusov o atentát na Moskvou dosadených predstaviteľov ukrajinských oblastí.

Rusko počas uplynulých mesiacov ovládlo rozsiahlu časť Chersonskej oblasti i časť susednej Záporožskej oblasti, kde ako menu zaviedlo ruský rubeľ a začalo vydávať ruské pasy.

Protiofenzívou sa ukrajinskej armáde podarilo opätovne ovládnuť niektoré časti Chersonskej oblasti, doposiaľ však neprelomila ruskú obranu samotného mesta Cherson, píše AFP.