Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Predstavitelia V4 rokovali v Budapešti o preprave obilia z Ukrajiny

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

a schôdzke zástupcovia Česka, Maďarska, Poľska a Slovenska deklarovali, že urobia všetko pre to, aby pomohli Ukrajine dopraviť jej produkty do Afriky i Ázie.

Budapešť 24. júna (TASR) - Štátni tajomníci rezortov dopravy členských krajín Vyšehradskej štvorky (V4) rokovali v piatok o riešení prepravy obilia z Ukrajiny, informuje spravodajca TASR v Budapešti s odvolaním sa na spravodajský server index.hu.

Štátny tajomník maďarského rezortu technológie a priemyslu Dávid Vitézy konštatoval, že európske železničné kapacity nestačia na to, aby v požadovanom tempe prepravili na západ ukrajinské obilie doposiaľ vyvážané cez Čierne more.

Podľa jeho slov na schôdzke zástupcovia Česka, Maďarska, Poľska a Slovenska deklarovali, že urobia všetko pre to, aby pomohli Ukrajine dopraviť jej produkty do Afriky i Ázie.

"Rokujúce strany budú hľadať nové možnosti spolupráce v záujme rozšírenia existujúcich kapacít pri prechode hranicami Európskej únie, ale zmapujú napríklad aj možnosti prepravy po Dunaji," dodal Vitézy.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)