Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Premiér Johnson je stále v nemocnici

Na snímke z 28. marca 2020 britský premiér Boris Johnson sa prihlasuje online počas rannej porady po jeho pozitívnom testovaní na koronavírus v Londýne. Britský premiér Boris Johnson je stále v nemocnici a naďalej u neho pretrvávajú príznaky ochorenia COVID-19. Johnsona prijali do nemocnice na testy na koronavírus v nedeľu večer 5. apríla 2020 - desať dní po tom, ako potvrdil, že sa nakazil novým koronavírusom, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Johnsona prijali do nemocnice na testy na koronavírus v nedeľu večer - desať dní po tom, ako potvrdil, že sa nakazil novým koronavírusom.

Londýn 6. apríla (TASR) - Britský premiér Boris Johnson, ktorého v nedeľu hospitalizovali v súvislosti s nákazou koronavírusom, sa má dobre a je v kontakte so svojím tímom. Informovala o tom v pondelok televízia Sky News.

"Na radu môjho lekára som išiel včera do nemocnice na bežné testy a stále pociťujem príznaky nákazy koronavírusom," napísal Johnson na Twitteri. Johnson sa však podľa svojich vyjadrení cíti dobre a je v spojení so svojimi ministrami, s ktorými naďalej pracuje na opatreniach v oblasti boja proti koronavírusu a ochrany obyvateľstva.



Pondelkové zasadanie vlády však namiesto premiéra viedol minister zahraničných vecí Dominic Raab.

Premiér sa prostredníctvom Twitteru poďakoval pracovníkom Národnej zdravotnej služby (NHS), ktorí sa oňho a o ďalších ľudí v tomto "náročnom období" starajú. Obyvateľom pripomenul, aby zostali doma a chránili tak aj zdravotníkov.



Johnsona prijali do nemocnice na testy na koronavírus v nedeľu večer - desať dní po tom, ako potvrdil, že sa nakazil novým koronavírusom.

Premiér podľa BBC zostáva pod lekárskym dohľadom. Jeho hovorca neposkytol bližšie informácie o liečbe alebo o prípadnom prepustení z nemocnice, zdôraznil však, že Johnsnon bude rešpektovať pokyny lekárov.

Americký prezident Donald Trump v mene Američanov britskému premiérovi zaželal "rýchle zotavenie", informoval Biely dom prostredníctvom Twitteru.



Johnsona (55) prijali do nemocnice, lebo mal stále vysokú teplotu a jeho lekár mu odporučil ďalšie testy.

Johnson bol od pozitívneho testu na koronavírus SARS-CoV-2 z 26. marca v domácej izolácii vo svojom sídle. Podľa oficiálnych správ naďalej viedol reakciu britskej vlády na pandémiu choroby COVID-19.

Pondelkové rokovanie vlády o koronavíruse bude viesť minister zahraničných vecí Dominic Raab.

V Anglicku pribudlo za 24 hodín ďalších 403 úmrtí na koronavírus, celkovo ich je 4897. Vo Walese sa počet obetí zvýšil o 27 na 193. Škótsko eviduje podľa svojej premiérky Nicoly Sturgeonovej k pondelku 222 úmrtí a 3961 nakazených.