Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Zahraničie

Premiéra Netanjahua prepustili z nemocnice, kde absolvoval vyšetrenia

Na archívnej snímke izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Foto: TASR/AP

Výsledky premiérových testov boli podľa úradu v poriadku a on sám sa cíti veľmi dobre. Nemocnica uviedla, že premiérov zdravotný stav je vynikajúci.

Tel Aviv 16. júla (TASR) - Izraelského premiéra Benjamina Netanjahua v nedeľu prepustili z nemocnice, kam bol prevezený v sobotu s nevoľnosťou. Výsledky vyšetrení mal podľa lekárov v poriadku. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Premiérova kancelária uviedla, že Netanjahu (73) nemocnicu Šeba neďaleko pobrežného mesta Tel Aviv opustil približne na poludnie. Počas pobytu v tomto zariadení absolvoval rôzne vyšetrenia vrátane kontroly srdcovo-cievneho systému.

Výsledky premiérových testov boli podľa úradu v poriadku a on sám sa cíti veľmi dobre. Nemocnica uviedla, že premiérov zdravotný stav je vynikajúci.

Netanjahu v sobotu vo videopríhovore zverejnenom svojou kanceláriou uviedol, že bol v piatok na slnku bez pokrývky hlavy a bez vody. "Nebol to dobrý nápad," povedal a poďakoval sa zdravotníkom i verejnosti za prejavy podpory.

Tento politik je najdlhšie slúžiacim lídrom Izraela. V úrade premiéra pôsobil počas viacerých funkčných období celkovo 15 rokov. Jeho súčasná krajne pravicová vláda - koalícia náboženských a ultranacionalistických strán - sa ujala moci vlani v decembri.