Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Premiéri Česka, Poľska a Slovinska sa bezpečne vrátili z Ukrajiny

Na videosnímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (štvrtý sprava) hovorí počas stretnutia so slovinským premiérom Janezom Janšom, českým premiérom Petrom Fialom, poľským premiérom Mateuszom Morawieckým a poľským vicepremiérom Jaroslawom Kaczyňským, tretí vpravo poľský premiér Denys Šmyhal 15. marca 2022 v Kyjeve. Foto: TASR/AP

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok večer v Kyjeve rokoval s Petrom Fialom, Mateuszom Morawieckym a Janezom Janšom, ktorí pricestovali do hlavného mesta Ukrajiny vlakom.

Varšava 16. marca (TASR) - Delegácia pozostávajúca z premiérov Českej republiky, Poľska a Slovinska sa bezpečne vrátila z Ukrajiny. Na sociálnej sieti Twitter to v stredu predpoludním uviedol hovorca poľskej vlády Piotr Müller. Informovala o tom agentúra Reuters.

"Poľská, slovinská a česká delegácia sa bezpečne vrátila z Kyjeva do Poľska," tweetoval hovorca.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok večer v Kyjeve rokoval s Petrom Fialom, Mateuszom Morawieckym a Janezom Janšom, ktorí pricestovali do hlavného mesta Ukrajiny vlakom. Za Poľsko sa na rokovaní zúčastnil aj vicepremiér Jaroslaw Kaczyňski.

Slovenský premiér Eduard Heger (OĽANO) do Kyjeva necestoval. Bezpečnostné zložky mu to vyslovene neodporúčali. Pre TASR to uviedla hovorkyňa predsedu vlády SR Ľubica Janíková.