Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Premiéri Maďarska a Česka sa stretnú s izraelským premiérom

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Česko v posledných týždňoch čelí nárastu v počet pacientov s ochorením COVID-19 vo vážnom stave a kapacity nemocníc v krajine sú takmer naplnené.

Budapešť 9. marca (TASR) - Predsedovia vlád Maďarska a Českej republiky sa vo štvrtok stretnú s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, aby diskutovali o stratégii v boji proti COVID-19, informovala v utorok agentúra Reuters.

"Hlavnou témou stretnutia bude najmä úsilie o spomalenie pandémie," uviedol vo vyhlásení hovorca maďarského premiéra Viktora Orbána.

Maďarská vláda od pondelka sprísnila opatrenia proti šíreniu vírusu, v rámci ktorých zatvorila školy a väčšinu obchodov.

Babiš a Orbán sa vo štvrtok s izraelským premiérom Netanjahuom stretnú v Jeruzaleme, uviedli viaceré maďarské médiá s odvolaním sa na Orbánovho hovorcu.

ČR v posledných týždňoch čelí nárastu v počet pacientov s ochorením COVID-19 vo vážnom stave a kapacity nemocníc v krajine sú takmer naplnené, pripomína Reuters. Praha požiadala Nemecko, Poľsko a Švajčiarsko o pomoc s prijatím niektorých pacientov.

Izraelský premiér uvádza, že 90 percent Izraelčanov, ktorí sú oprávnení na očkovanie, už dostalo aspoň jednu dávku vakcíny od konzorcia Pfizer/BioNTech - alebo chorobu COVID-19 prekonalo. Netanjahua čakajú 23. marca voľby, v ktorých sa bude usilovať o znovuzvolenie, pripomína agentúra Reuters.