Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Premiérka na oslavách narodenín porušila nariadenia, dostala pokutu

Nórska premiérka Erna Solbergová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Na oboch oslavách sa zišlo približne 13 - 14 ľudí. Epidemiologické pravidlá v tom čase ale povoľovali stretnutia maximálne desiatich ľudí.

Oslo 9. apríla (TASR) - Nórska premiérka Erna Solbergová to s oslavami svojich 60. narodeniny prehnala, napísala v piatok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie nórskej polície. Tá političku pokutovala sumou 20.000 nórskych korún (1985 eur) za porušenie protipandemických obmedzení obmedzujúcich počet účastníkov na súkromných akciách.

Pokutu polícia premiérke udelila za dve oslavy z konca februára, na ktoré zvolala členov svojej rodiny. Konali sa v lyžiarskom stredisku Geilo v strednej časti Nórska.

Jedným z týchto incidentov bolo stretnutie v reštaurácii, na ktorom sa však samotná Solbergová nezúčastnila pre problémy so zrakom. Druhý prípad sa týkal suši hostiny v prenajatom dome.

Na oboch oslavách sa zišlo približne 13 - 14 ľudí. Epidemiologické pravidlá v tom čase ale povoľovali stretnutia maximálne desiatich ľudí.

Solbergová sa za incidenty ospravedlnila už pred časom, hneď po ich medializácii. Pre stanicu NRK vtedy skonštatovala, že sa mala správať lepšie. "Niekto ako ja, kto ostatným ľuďom každý deň hovorí, že sa treba chrániť pred nákazou, mal lepšie poznať pravidlá," dodala.