Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Prepustili štyroch členov rodiny útočníka zo Štrasburgu

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Polícia sa pri vyšetrovaní zameriava na to, či Chekattovi niekto pomáhal s uskutočnením útoku, alebo pokým bol na úteku.

Paríž 15. decembra (TASR) - Štyroch členov rodiny ozbrojenca, ktorý zabil štyroch ľudí na vianočných trhoch vo francúzskom Štrasburgu, prepustili v sobotu z väzby na slobodu. Informoval o tom úrad parížskej prokuratúry.

Tri ďalšie osoby blízke útočníkovi Chérifovi Chekattovi, ktorého vo štvrtok zastrelila polícia, sú stále zadržiavané. Jeho rodičov a dvoch bratov však prepustili, keďže v tejto fáze nie je nič, z čoho by ich mohli obviniť, uviedla prokuratúra podľa agentúry AFP.

Viac ako 700 príslušníkov francúzskych bezpečnostných zložiek pátralo po 29-ročnom Chekattovi od utorkového krviprelievania - najnovšieho z džihádistických útokov v tejto krajine.

Polícia sa pri vyšetrovaní zameriava na to, či Chekattovi niekto pomáhal s uskutočnením útoku, alebo pokým bol na úteku.

Chekatt zastrelil thajského turistu, ktorý bol v Štrasburgu s manželkou na dovolenke, Afganca, ktorý žil vo Francúzsku približne 20 rokov, talianskeho novinára pokrývajúceho dianie v Európskom parlamente a miestneho Francúza.

Propagandistická agentúra Islamského štátu uviedla na Twitteri, že Chekatt bol jedným z jeho "vojakov", čo francúzsky minister vnútra Christophe Castaner v piatok odmietol ako "úplne oportunistické".