Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Polícia nenašla nič podozrivé v budove Najvyššieho súdu vo Washingtone

Príslušníci bezpečnostných síl hliadkujú na ulici Pennsylvánia Avenue pred inauguráciou 46. prezidenta USA Joea Bidena a 49. viceprezidentky Kamaly Harrisovej v americkom Kapitole vo Washingtone 20. januára 2021. Foto: TASR/AP

Hlavné mesto Spojených štátov Washington je v stave vysokej pohotovosti po násilnom vpáde do Kapitolu zo 6. januára, ktorý podnikli podporovatelia vtedy už odchádzajúceho prezidenta Donalda Trumpa.

Washington 20. januára (TASR) - Polícia preverovala v stredu pred inauguráciou novozvoleného prezidenta USA Joea Bidena vyhrážku bombou voči budove Najvyššieho súdu vo Washingtone, ale nič nenašla. Oznámil to samotný súd, ktorý citovala tlačová agentúra AFP.

"Súd dostal vyhrážku bombou. Budova aj pozemok boli prekontrolované a budovu počas bezpečnostnej akcie neevakuovali," uviedla hovorkyňa najvyššieho súdu USA Kathleen Arbergová.

Súd sa nachádza oproti Kapitolu, sídlu Kongresu, kde sa v čase vyhrážky, pred inauguráciou, už schádzali Biden, novozvolená viceprezidentka Kamala Harrisová, bývalí prezidenti USA a ďalší najvyšší predstavitelia krajiny.

Hlavné mesto Spojených štátov Washington je v stave vysokej pohotovosti po násilnom vpáde do Kapitolu zo 6. januára, ktorý podnikli podporovatelia vtedy už odchádzajúceho prezidenta Donalda Trumpa. Ten odmietol uznať víťazstvo Bidena v novembrových prezidentských voľbách.