Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Prezident Duda pre situáciu na hranici skrátil návštevu Slovenska

Na archívnej snímke poľský prezident Andrzej Duda. Foto: TASR/AP

Andrzeja Dudu v utorok v Bratislave privíta prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Varšava 8. novembra (TASR) - Poľský prezident Andrzej Duda pre vážnu situáciu na bielorusko-poľskej hranici skrátil návštevu Slovenska. Duda príde na oficiálnu návštevu SR v utorok 9. novembra. Pôvodne mal na Slovensko pricestovať už v pondelok. Informovala o tom spravodajská stanica poľského verejnoprávneho rozhlasu Polskie Radio 24. Správu im potvrdil šéf poľského Úradu pre národnú bezpečnosť Pawel Soloch.

"Prezident Andrzej Duda sa rozhodol upraviť svoje plány na najbližšie dni. Dnes (pondelok) mal ísť na Slovensko, avšak rozhodol sa skrátiť túto návštevu," povedal Soloch.

Správu na sociálnej sieti Twitter potvrdil aj tajomník kancelárie prezidenta Jakub Kumoch.

"Prezident Andrzej Duda sa rozhodol skrátiť plánovanú návštevu Slovenska a zrušiť jej prvý deň. Návšteva je naplánovaná na zajtrajšok (utorok) a jej hlavným bodom bude oboznámenie spojenca so situáciou na poľsko-bieloruských hraniciach. So Slovenskom sme v neustálom kontakte," napísal na Twitteri Kumoch.

Andrzeja Dudu v utorok v Bratislave privíta prezidentka SR Zuzana Čaputová. Počas návštevy Slovenska sa Duda stretne aj s premiérom SR Eduardom Hegerom a predsedom Národnej rady SR Borisom Kollárom. TASR o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.