Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Prezident Miloš Zeman vyslal vojakov Hradnej stráže na južnú Moravu

Na archívnej snímke český prezident Miloš Zeman. Foto: TASR/AP

Prezident sa zároveň poďakoval príslušníkom integrovaného záchranného systému, starostom, hajtmanom, členom vlády, charitatívnym organizáciám a všetkým občanom, ktorí sa podieľajú na pomoci.

Praha 25. júna (TASR) - Prezident Českej republiky Miloš Zeman rozhodol v piatok o vyslaní vojakov Hradnej stráže na južnú Moravu do oblasti postihnutej náhlou prírodnou katastrofou, aby tu pomohli občanom s odstraňovaním následkov vyčíňania prírodného živlu. Uvádza sa to na internetovej stránke Pražského hradu.

"Prezident republiky vyslovuje nesmiernu ľútosť nad stratou ľudských životov, vyjadruje hlbokú sústrasť pozostalým po obetiach, praje skoré uzdravenie zraneným a vyjadruje solidaritu s občanmi, ktorí čelia následkom prírodnej katastrofy," uvádza sa v oznámení.

Prezident sa zároveň poďakoval príslušníkom integrovaného záchranného systému, starostom, hajtmanom, členom vlády, charitatívnym organizáciám a všetkým občanom, ktorí sa podieľajú na pomoci v postihnutej oblasti.

V dôsledku štvrtkových silných búrok a vzniknutého tornáda v okresoch Hodonín a Břeclav v Juhomoravskom kraji zomreli najmenej štyria ľudia. Zranenia utrpeli stovky ľudí. V okrese Břeclav zničilo tornádo tretinu obce Hrušky.

Prečítajte si aj: Búrky v ČR si vyžiadali najmenej 4 obete na životoch a 200 zranených