Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Prezident Trump podporuje znovuotvorenie továrne Tesla

Na archívnej snímke americký prezident Donald Trump. Foto: TASR/AP

Továreň vo Fremonte, meste s vyše 230.000 obyvateľmi južne od San Francisca, bola zatvorená od 23. marca.

Alameda 13. mája (TASR) - Generálny riaditeľ americkej spoločnosti Tesla Elon Musk je majstrom v porušovaní nariadení zdržiavať sa doma, ktoré majú zastaviť šírenie nového koronavírusu, a vyslúžil si za toto správanie podporu aj kritiku na sociálnych sieťach. V utorok to uviedla tlačová agentúra AP.

Medzi podporovateľmi Muska je aj prezident USA Donald Trump. Ten v utorok na Twitteri napísal, že továreň automobilky Tesla v oblasti Sanfranciského zálivu by mala dostať povolenie na otvorenie. Vyjadril sa tak aj napriek pokynom ministerstva zdravotníctva, aby podniky zostali zatvorené, s výnimkou základných prevádzok. Trump napísal, že továreň môže byť znovu a bezpečne otvorená.

Musk už továreň Tesly v pondelok otvoril a provokačne vyzval úrady, aby ho zatkli. Automobilová spoločnosť predložila plán na ochranu zamestnancov, ktorý teraz posudzuje zdravotnícky úrad okresu Alameda v Kalifornii, kde sa továreň nachádza.

Továreň vo Fremonte, meste s vyše 230.000 obyvateľmi južne od San Francisca, bola zatvorená od 23. marca. Zamestnáva približne 10.000 ľudí.