Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Prezidenti V4 rokujú v Budapešti o hodnotách, budúcnosti a prioritách

Prezidentka SR Zuzana Čaputová (uprostred), prezident Maďarska János Áder (chrbtom) a prezident Poľska Andrzej Duda (vľavo) počas stretnutia prezidentov členských krajín Vyšehradskej štvorky (V4) v Budapešti v pondelok 29. novembra 2021. Foto: TASR - Ladislav Vallach

Prezident Českej republiky Miloš Zeman sa k rokovaniam pripojí z Prahy prostredníctvom videohovoru.

Budapešť 29. novembra (TASR) - Budúcnosť, hodnoty a priority sú v centre pozornosti hláv štátov členských krajín Vyšehradskej štvorky, ktoré sa v pondelok stretli v Budapešti v rámci aktuálneho ročného predsedníctva Maďarska v tomto zoskupení.

Summit zvolal maďarský prezident János Áder. Do maďarského hlavného mesta pricestoval prezident Poľska Andrzej Duda a slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Prezident Českej republiky Miloš Zeman sa k rokovaniam pripojí z Prahy prostredníctvom videohovoru.

Podľa riaditeľa odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR Jozefa Mateja na dvoch plenárnych zasadnutiach budú hlavy štátov diskutovať o nasledujúcich 30 rokoch vyšehradského zoskupenia a o hodnotách a prioritách v meniacom sa svete.

Prezidenti krajín V4 sa stretli naposledy 10. februára na stretnutí v Poľsku, kde si pripomenuli 30 rokov od podpísania spoločnej deklarácie.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)