Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Prezidentský kandidát Hernández ruší vystúpenia pre obavy o svoj život

Na archívnej snímke z 2. júna 2022 kolumbijský prezidentský kandidát Rodolfo Hernández (uprostred) sa usmieva počas stretnutia s novinármi v Bogote. Foto: TASR/AP

Hernández (77) uviedol, že existuje plán na jeho zabitie. Nešpecifikoval však, odkiaľ má tieto informácie.

Miami 10. júna (TASR) - Kolumbijský prezidentský kandidát Rodolfo Hernández vo štvrtok oznámil, že pre obavy o svoj život ruší všetky verejné vystúpenia v rámci svojej kampane pred druhým kolom volieb hlavy štátu. TASR o tom informuje na základe správ agentúry AFP a denníka El País.

"Majú v úmysle zabiť ma," povedal Hernández na tlačovej konferencii v Miami v americkom štáte Florida, kam tento bývalý starosta kolumbijského mesta Bucaramanga pricestoval v stredu.

Hernández (77) uviedol, že existuje plán na jeho zabitie. Nešpecifikoval však, odkiaľ má tieto informácie.

"Pre svoju bezpečnosť a s cieľom zaručiť demokratický priebeh volieb som prijal rozhodnutie zrušiť všetky svoje verejné vystúpenia od teraz až do volieb," povedal.

Druhé kolo prezidentských volieb sa v Kolumbii koná 19. júna. Súperom populistického podnikateľa Hernándeza je bývalý partizán a bývalý starosta hlavného mesta Bogota Gustavo Petro.

Hernández už predtým oznámil, že sa nezúčastní na žiadnej prezidentskej debate, pretože ich považuje za šou a stratu času, píše El País.