Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pri bojoch v Donbase zahynul proruský generál Kutuzov, tvrdí Ukrajina

Na archívnej snímke z 2. júna 2022 ukrajinský vojak hliadkuje v dedine neďaleko frontovej línie v oblasti Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Foto: TASR/AP

Kutuzov údajne zahynul v čase, keď velil ruskému útoku na obec neďaleko východoukrajinského mesta Popasna v Luhanskej oblasti.

Kyjev 6. júna (TASR) - Ukrajinská armáda v nedeľu potvrdila, že pri bojoch na východe Ukrajiny zahynul proruský generál samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Roman Kutuzov. Krátko predtým jeho úmrtie oznámila aj ruská štátna televízia. V pondelok o tom informuje TASR na základe správy agentúry DPA.

Generálmajor Kutuzov, veliteľ prvého armádneho zboru DĽR, bol "oficiálne denacifikovaný a demilitarizovaný", uviedli v nedeľu večer ukrajinské ozbrojené sily.

Kutuzov údajne zahynul v čase, keď velil ruskému útoku na obec neďaleko východoukrajinského mesta Popasna v Luhanskej oblasti. Ukrajinská armáda predtým oznámila, že ruská ofenzíva v tejto oblasti bola neúspešná, pričom nepriateľ bol nútený stiahnuť sa so "značnými stratami".

Moskva od začiatku invázie na Ukrajine oficiálne potvrdila smrť štyroch svojich generálov. Kyjev v istom momente tvrdil, že vo vojne bolo zabitých dokonca až sedem ruských generálov, no neskôr vysvitlo, že dvaja z nich sú stále nažive, píše DPA.

Ukrajinské ministerstvo obrany v nedeľu varovalo pred ďalšími ruskými raketovými útokmi na Kyjev po tom, ako na túto metropolu zaútočila Moskva prvýkrát od konca apríla.