Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Pri britskom pobreží zadržali jachtu s dvoma tonami kokaínu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Medzi zadržanými pre podozrenie z pašovania drog sú jeden Brit a piati Nikaragujčania.

Londýn 11. septembra (TASR) - Viac ako dve tony kokaínu zadržali britské orgány pri zásahu na palube luxusnej jachty pri pobreží južného Anglicka, oznámila v sobotu Národná kriminálna agentúry (NCA). Informuje o tom agentúra AFP.

Podľa oznámenia policajti zadržali vo štvrtok večer šesť osôb po tom, ako na jachte plaviacej sa z Karibiku pod vlajkou Jamajky našli drogy, ktorých cenu na čiernom trhu odhadujú na 160 miliónov libier (takmer 188 mil. eur).

Medzi zadržanými pre podozrenie z pašovania drog sú jeden Brit a piati Nikaragujčania.

NCA zverejnila fotografie skonfiškovaných drog, ktoré našli uložené v čiernych vodotesných vreciach v salóniku zakotvenej jachty Kahu.

Plavidlo zastavili, keď bolo 130 kilemetrov od prístavu Plymouth, na základe dôkazov získaných pri tajnej operácii austrálskej federálnej polície, ktorej príslušníci sa na zásahu podieľali.

Austrálska polícia a americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) toto leto odhalili, že uskutočnili operáciu, pri ktorej zločinecké skupiny presvedčili, aby používali telefóny nazvané ANOM s údajne šifrovanou komunikáciou, ktorá však bola posielaná aj policajným orgánom.