Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pri bulharskom pobreží Čierneho mora zlikvidovali ďalšiu námornú mínu

Ilustračná fotka. Foto: TASR

Míny vo svojich pobrežných vodách zneškodňovali špeciálne potápačské tímy nielen v Bulharsku, ale aj v Rumunsku a Turecku.

Sofia 23. januára (TASR) - Bulharské námorníctvo v pondelok kontrolovane odpálilo námornú mínu, ktorú vlny zaniesli k pobrežiu Čierneho mora. Podľa agentúry Reuters o tom informovalo bulharské ministerstvo obrany.

Reuters pripomenul, že k podobným prípadom začalo v Čiernom mori dochádzať po tom, ako Rusko 24. februára minulého roku zaútočilo na Ukrajinu, informuje TASR.

Míny vo svojich pobrežných vodách zneškodňovali špeciálne potápačské tímy nielen v Bulharsku, ale aj v Rumunsku a Turecku.

Od vypuknutia vojny na Ukrajine tieto tri krajiny zneškodnili v západnej časti Čierneho mora približne 40 mín, doplnila agentúra Reuters citovaná agentúrou AFP.

Bulharské ministerstvo obrany uviedlo, že námorníctvo dostalo v pondelok skoro ráno upozornenie na plávajúci objekt, ktorý veľmi pripomína námornú mínu. Podľa hlásenia sa nachádzal asi 200 metrov od pobrežia pri obci Tulenovo na severovýchode Bulharska. Mína bola identifikovaná ako typ JaM.