Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

TRAGÉDIA NA CESTE: Pri dopravnej nehode zahynulo 43 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nákladné vozidlo prepravujúce civilistov sa z bezprostredne neznámych príčin zrazilo s osobným autom a po náraze sa vznietilo.

Chartúm 22. mája (TASR) - Najmenej 43 ľudí zahynulo a ďalších 32 osôb utrpelo zranenia pri čelnej zrážke nákladného auta s iným vozidlom, ku ktorej došlo vo štvrtok v regióne Dárfúr na západe Sudánu. Na korbe nákladného vozidla sa viezli ľudia. Informovala o tom agentúra AP.

Podľa miestnej polície k nehode došlo vo štvrtok večer v provincii Severný Dárfúr, približne 1100 kilometrov západne od sudánskej metropoly Chartúm.

Nákladné vozidlo prepravujúce civilistov sa z bezprostredne neznámych príčin zrazilo s osobným autom a po náraze sa vznietilo. Na mieste nehody zasahovali hasiči. Zranených, z ktorých viacerí boli v kritickom stave, previezli do nemocníc v provinčnej metropole Fášir.

Dopravné nehody sú v Sudáne častým javom. Ich príčinou bývajú najčastejšie zlý stav vozoviek, nevyhovujúce ojazdené vozidlá a nedostatočné dopravné kontroly. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) uviedla, že v roku 2018 zahynulo v Sudáne pri dopravných nehodách viac ako 10.000 ľudí.