Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Pri explózii pred nemocnicou v Liverpoole zahynula jedna osoba

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Polícia zdôraznila, že tento čin zatiaľ neoznačila za teroristický útok.

Londýn 14. novembra (TASR) - Pri nedeľňajšom výbuchu auta pred ženskou nemocnicou v anglickom meste Liverpool prišla o život jedna osoba a ďalšia utrpela zranenia. Oznámila to britská polícia s tým, že tento prípad vyšetruje protiteroristická jednotka, píše agentúra AFP.

"Nanešťastie môžeme potvrdiť, že jedna osoba zomrela a ďalší muž bol prevezený do nemocnice, kde sa podrobuje liečbe zranení, ktoré vďakabohu nie sú život ohrozujúce," uviedla vo vyhlásení polícia v grófstve Merseyside.

Polícia zdôraznila, že tento čin zatiaľ neoznačila za teroristický útok. "Nechávame si otvorenú myseľ čo sa týka príčiny explózie, avšak na základe toho, ako k nej došlo vedie z opatrnosti vyšetrovanie protiteroristická polícia," píše sa vo vyhlásení.

Podľa vyšetrovateľov vybuchlo vozidlo taxi služby, a to krátko po tom, ako zastavilo pri nemocnici na severozápade Anglicka. Na videozáznamoch zverejnených na sociálnych sieťach bolo vidieť pred nemocnicou stúpať oblak hustého čierneho dymu.

Náčelníčka miestnej polície Serena Kennedyová uviedla, že políciu privolali na miesto činu v nedeľu dopoludnia tesne pred 11.00 h miestneho času (12.00 h SEČ). "Ešte stále pracujeme na zistení toho, čo sa stalo," povedala novinárom podľa agentúry Reuters.

Zadržané zatiaľ neboli nijaké osoby.

Stanica Sky News uvádza, že návštevy v tejto nemocnici obmedzili až do odvolania a pacientov, ak je to možné, posielajú do iných nemocníc.