Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Pri havárii nákladného lietadla v Rusku zomreli členovia posádky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Stroj sa zrútil zhruba sedem kilometrov od letiska pri obci Pivovarika. Po dopade lietadlo zachvátili plamene.

Moskva 3. novembra (TASR) - Haváriu nákladného lietadla typu Antonov An-12A na Sibíri neprežil nikto zo siedmich členov posádky. V stredu o tom podľa agentúry TASS informoval guvernér Irkutskej oblasti Igor Kobzev.

"Všetci (členovia posádky) zomreli. Ich telá sa našli na mieste havárie," povedal novinárom Kobzev, ktorý spresnil, že posádku tvorili dvaja Rusi, dvaja Ukrajinci a traja Bielorusi.

Lietadlo An-12A patrilo bieloruskej leteckej spoločnosti Grodno Aviakompania, ktorá pravidelne vykonávala lety v Irkutskej oblasti. Okolnosti nešťastia sú predmetom vyšetrovania. Zapojilo sa doň aj ruské ministerstvo zahraničných vecí vzhľadom na fakt, že na palube lietadla boli cudzinci, uviedol guvernér.

Lietadlo zmizlo z radarov v stredu o 14.45 h moskovského času (12.45 h SEČ). V tom čase sa už pripravovalo na pristátie v meste Irkutsk, kam smerovalo z mesta Jakutsk s nákladom potravín. Stroj sa zrútil zhruba sedem kilometrov od letiska pri obci Pivovarika. Po dopade lietadlo zachvátili plamene.