Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Približne 20 km kolónu vytvorili na východe Rakúska nákladné vozidlá

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podobná situácia nastala na diaľnici pri Nickelsdorfe už minulý týždeň, keď kolóna nákladných i osobných vozidiel celkovou dĺžkou presahovala 30 kilometrov.

Viedeň 26. marca (TASR) - Približne 20 kilometrov dlhú kolónu vytvorili vo štvrtok dopoludnia na východe Rakúska nákladné vozidlá, ktoré zostali stáť na diaľnici A4 vedúcej ku hranici s Maďarskom. Informovala o tom tlačová agentúra APA.

Nahromadenie kamiónov pri hraničnom priechode Nickelsdorf, ležiacom zhruba 20 kilometrov južne od Bratislavy, zdôvodnila polícia v rakúskej spolkovej krajine Burgenland technickými problémami, ktoré vznikli pri odbavovaní na maďarsko-rumunskej hranici. Vozidlá idúce do Rumunska vytvorili na maďarskom území až 70-kilometrovú kolónu, na čo maďarské orgány zareagovali spomalením odbavovania nákladnej dopravy už pri vstupe do Maďarska cez priechod Nickelsdorf.

Uvedené problémy sa podľa polície podarilo medzičasom vyriešiť a zápcha na rakúskej strane hranice sa začala uvoľňovať. Na iných hraničných priechodoch v Burgenlande, ktoré sú otvorené pre nákladnú dopravu, väčšie zdržania nezaznamenali.

Podobná situácia nastala na diaľnici pri Nickelsdorfe už minulý týždeň, keď kolóna nákladných i osobných vozidiel celkovou dĺžkou presahovala 30 kilometrov. Zablokovanie premávky vtedy spôsobili novozavedené opatrenia na spomalenie šírenia nového koronavírusu.