Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Pri nálete pri Golanských výšinách prišiel o život sýrsky vojak

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Od začiatku vojny v Sýrii v roku 2011 Izrael vykonal v susednej krajine stovky útokov.

Damask 28. februára (TASR) - Jeden sýrsky vojak prišiel o život a siedmi utrpeli zranenia pri izraelskom vzdušnom útoku neďaleko Izraelom okupovaných Golanských výšin, ku ktorému došlo okolo polnoci zo štvrtka na piatok. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

"Izraelské vrtuľníky vystrelili rakety nad okupovanými Golanskými výšinami a zasiahli pozície (sýrskej) armády v oblasti Kahtáníje a oslobodeného mesta Kunajtra, pričom zranili troch vojakov," uviedla sýrska oficiálna tlačová agentúra SANA.

Letecké útoky Izraela boli zamerané na pozície sýrskej vlády a jej spojeneckých milícií v južnej Sýrii, uviedlo SOHR.

Sýrske štátne médiá vo štvrtok informovali, že izraelský dron vypálil raketu na vozidlo v oblasti južnej Sýrie, ktorá je pod kontrolou vládnych síl, pričom prišla o život jedna osoba.

Agentúra SANA zase uviedla, že raketa vypálená z izraelského dronu usmrtila civilistu na predmestí dediny Hadar v provincii Kunajtra. Podľa SOHR bol cieľom útoku člen sýrskej odbojovej skupiny na oslobodenie Golanských výšin. Táto skupina údajne pozostáva z milícií blízkych vláde.

Od začiatku vojny v Sýrii v roku 2011 Izrael vykonal v susednej krajine stovky útokov, zameraných prevažne proti vládnym silám a ich spojencom z radov iránskych jednotiek a bojovníkov Hizballáhu.