Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Pri lesných požiaroch v Maroku zahynuli dve ženy

Spálené stromy ostali na zhorenisku po požiari v regióne Larache na severe Maroka 15. júla 2022. Foto: TASR / AP

Lesné požiare poničili v júli v Maroku tisíce hektárov porastov. Len od pondelka si tiež vynútili evakuácie 536 rodín z dovedna 11 obcí.

Rabat 26. júla (TASR) - Ďalšie dve ženy zahynuli v dôsledku lesných požiarov v marockej provincii al-Aráiš. Počet obetí na životoch, ktoré si od polovice júla vyžiadali požiare na severe Maroka, sa tak zvýšil na štyri. Informuje o tom v utorok agentúra AFP.

Dvojica žien zahynula po tom, čo sa nadýchala dymu z požiarov. Ženy podľa miestnych úradov "nereagovali na výzvy na evakuáciu zo svojich domov", ktoré ohrozovali plamene.

V pondelok zahynul pri lesnom požiari - neďaleko miest Fás a Maknás v provincii Táwnát ležiacej taktiež na severe Maroka - jeden dobrovoľný hasič a druhý utrpel zranenia. Ďalšiu obeť na živote si ešte v polovici júla vyžiadali požiare v provincii al-Aráiš.

Lesné požiare poničili v júli v Maroku tisíce hektárov porastov. Len od pondelka si tiež vynútili evakuácie 536 rodín z dovedna 11 obcí.

Maroko zažíva v ostatnom mesiaci vlnu horúčav a v dôsledku toho aj značné sucho. Klimatické zmeny spôsobené ľuďmi podľa tvrdení vedcov výrazne zhoršujú extrémne výkyvy počasia, pričom globálne otepľovanie zvyšuje riziko výskytu horúčav, období sucha či lesných požiarov.