Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Zahraničie

Pri líbyjskom pobreží sa utopilo vyše 100 migrantov, uviedol svedok

Pracovníci Červeného kríža a Červeného polmesiaca (IFRC) zakrývajú mŕtve telá utopených afrických migrantov, ktoré vyplavilo more na pláži pri pobreží neďaleko líbyjského mesta Záwija 21. februára 2017. Najmenej 74 mŕtvych tiel migrantov vyplavilo more v blízkosti mesta Záwija na západe Líbye. Informoval o tom dnes hovorca líbyjského Červeného polmesiaca. Foto: TASR AP

Plavidlo prišlo o motor krátko po začatí nebezpečnej plavby cez Stredozemné more.

Káhira 22. februára (TASR) - Gambijčan, ktorý prežil tento týždeň tragédiu člna s migrantmi pri líbyjskom pobreží, dnes vyhlásil, že vyše 100 migrantov sa utopilo, keď ich plavidlo prišlo o motor krátko po začatí nebezpečnej plavby cez Stredozemné more.

Gambijčan (31) pre pobočku Červeného polmesiaca v líbyjskom meste Záwíja, kde v pondelok 20. februára vyplavilo na breh 74 tiel, povedal, že na člne sa nachádzalo až 133 ľudí, pričom iba 24 z nich prežilo.

Dodal, že migranti vyplávali v sobotu 18. februára z lokality západne od líbyjského hlavného mesta Tripolis, ale prišla búrka a zavládla tma, migranti dostali paniku a nahrnuli sa na jednu stranu člna v blízkosti motora. Ten sa ponoril pod vodu a zastal.